Ομιλητής: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ,
Φυσικός, Συγγραφέας, Ερευνητής, Πρόεδρος του Συλλόγου "Ευ Πράττειν".
 
Η ομιλία εδόθη στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, αφιερωμένων στην «13η Μαΐου - ΗΜΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ», οι οποίες έλαβαν χώρα στις 12 και 13 Μαΐου 2018, στον ευρύτερο Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
 
Η 13η Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στην ιστορία, την φιλοσοφία και τον πολιτισμό της Ακαδημίας Πλάτωνος. Την ημέρα αυτή, το 1908, η περιοχή μετονομάστηκε σε ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ
 
Στην ομιλία τονίζεται το εύρος και η ποικιλία ερμηνείας και εφαρμογής της Πλατωνικής πολιτικής πρότασης, η οποία με εσφαλμένη ανάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε απολυταρχικά καθεστώτα (από ακραία δεξιά έως ακραία αριστερά), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Πλάτωνας επεδίωκε κάτι τέτοιο.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΟΥ
 
Ο Γιώργος Τσαγκρινός είναι Φυσικός, συγγραφέας, ερευνητής, διευθυντής του περιοδικού ΙΧΩΡ, ραδιοφωνικός παραγωγός στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM και Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ.

Ευχαριστούμε το κανάλι Fryktories Web Channel για την επεξεργασία του βίντεο.