Ομιλητής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ,
Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π..
 
Η ομιλία εδόθη στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, αφιερωμένων στην «13η Μαΐου - ΗΜΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ», οι οποίες έλαβαν χώρα στις 12 και 13 Μαΐου 2018, στον ευρύτερο Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
 
Η 13η Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στην ιστορία, την φιλοσοφία και τον πολιτισμό της Ακαδημίας Πλάτωνος. Την ημέρα αυτή, το 1908, η περιοχή μετονομάστηκε σε ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ
 
Στην ομιλία τεκμηριώνεται η συνέχεια, η διαδοχή και η χωρική εξάπλωση της Ακαδημικής παράδοσης, ακολουθώντας τις διαχρονικές εκδόσεις, τον υπομνηματισμό και την διδασκαλία των Πλατωνικών έργων, από την εποχή του Πλάτωνα και της Ακαδημίας μέχρι σήμερα.
Επίσης εντοπίζονται τοπογραφικά οι θέσεις μέσα στην πόλη των Αθηνών, όπου τεκμηριωμένα έλαβαν μέρος Πλατωνικοί διάλογοι.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΟΥ
 
Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος είναι Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Γεωμυθική και αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ.

Ευχαριστούμε το κανάλι Fryktories Web Channel για την επεξεργασία του βίντεο.