Ανακοινώσεις

Εις μνήμην του φίλου μας Γιώργου Αλεξάνδρου admin Παρ, 05/26/2017 - 15:50

Με ξαφνικό τρόπο χάσαμε από κοντά μας στις 29 Δεκεμβρίου τον Γιώργο Αλεξάνδρου, ελεύθερο ρεπόρτερ Διεθνών γεγονότων και συγγραφέα που είχε ταξιδέψει και ζήσει σε 47 χώρες χωρίς όμως να παγκοσμιοποιηθεί όπως αρκετοί άλλοι. Αντίθετα, είχε αναπτύξει ένα μοναδικό προσωπικό συνδυασμό ανάλυσης, ανάδειξης και δημοσιοποίησης θεμάτων σχετικά με Ελλληνισμό-Ορθοδοξία, γεωπολιτική, διεθνή και κοινωνικά θέματα που άνοιγε νέες προοπτικές αντίληψης και κατανόησης θεμάτων.

Η θέση του ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ σχετικά με την ημερίδα για την αξιοποίηση της Ακαδημείας Πλάτωνος admin Πέμ, 05/25/2017 - 16:14

Το «ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ» έλαβε μέρος στην Ανοιχτή Συζήτηση – Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για τις προοπτικές αξιοποίησης της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στην ημερίδα παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Μενδώνη.

Απάντηση του ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ στον κ. Μανδραβέλη για το άρθρο του στην Καθημερινή "Ο καπιταλισμός και τ’ αρχαία" admin Πέμ, 05/25/2017 - 16:12

Καλησπέρα σας,
Εκ μέρους της πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους και του συλλόγου «Ευ Πράττειν» που φέρει την ευθύνη για το πανό, θα θέλαμε να απαντήσουμε στο άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη, με τίτλο «Ο καπιταλισμός και τ' αρχαία», και παρακαλούμε θερμά όπως η απάντηση μας δημοσιευτεί.

Κ. Μανδραβέλη,

Αγροτέρα Αρτέμιδα admin Πέμ, 05/25/2017 - 16:07

ΑΓΡΟΤΕΡΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ

ΕΝΑΣ ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ


Σημεία των καιρών:
Την ώρα που οι γείτονες μας Τούρκοι προχωράνε στην αναστήλωση του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, στην Ελλάδα μας, ανίεροι κερδοσκόποι προσπαθούν λυσσωδώς να γκρεμίσουν ότι έχει απομείνει στον ιερό χώρο της Αγροτέρας Αρτέμιδος.

Ακαδημία Πλάτωνος admin Πέμ, 05/25/2017 - 16:03

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ για την μελέτη πολεοδομικού ανασχεδιασμού της γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος και της περιοχής που περιβάλλει τη γειτονιά και το αρχαιολογικό άλσος.

Προς τον λαό της Αϊτής admin Πέμ, 05/25/2017 - 16:00

Είναι αρκετά δύσκολο να εκφράσουμε γραπτώς τα συναισθήματα που μας διακατέχουν για την πρόσφατη τραγωδία του έθνους σας. Το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν πρωτόγνωρης έντασης και μπορεί να μην το νιώσαμε εδώ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά να είστε σίγουροι ότι συγκλόνισε συθέμελα τις καρδιές μας.